Egyedi szolgáltatások

Legyen az hitelminősítő rendszer vagy scoring modell, cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik a speciális igényeket hosszútávon és rugalmasan kielégítő rendszerek fejlesztésében.

Ajánlatkérés
Cégkereső, cégek listája
 

Értékesítés-támogatás


A teljes értékesítési folyamatot támogató egyedi fejlesztésű szoftver speciálisan válogatott adatokat tartalmazó információs lap segítségével, hívásrögzítéssel, folyamatkövetéssel, hatékony háttér-információs rendszere lehet a marketing és a sales területeknek. A folyamatok követése egyszerű és átlátható lesz, egészen a célcsoport leválogatástól az első megkeresésen és a megrendelésen át a számlázásig. A testreszabásban szakmai tanácsadóink nyújtanak hatékony segítséget, hogy a felhasználó számára a lehető legjövedelmezőbb rendszert alakítsák ki.

Az ügyfélkör elemzése, a tipikus ügyfelek leválogatása, a célcsoportok meghatározása és ezeken keresztül a piaci lehetőségek maximális kiaknázása alapvető igénye minden fejlődésorientált piaci szereplőnek. Legyen az ágazati elemzés, árbevétel vagy régió szerinti bontás, rendszerünkből ezen értékes információk könnyen kinyerhetőek.
 

Adatbázisok


Társas vállalkozások adatbázisa

Az adatbázis 1989-ig visszamenőleg tartalmazza az összes Magyarországon bejegyzett működő, illetve megszűnt társas vállalkozás valamennyi hatályban lévő és törölt adatát. A Cégközlönynél jóval bővebb, heti frissítésű információcsomag részét képezi az adatok hatályba lépésének, és ha van, törlésének dátuma, az alrovatkód és a forrás megjelölésével együtt.

Bár az adatbázis az Igazságügyi Minisztérium hivatalos forrására támaszkodik, előfordulhat, hogy javításra szorul (például: adószám hiba vagy hiány, cégjegyzékszám hiány, névelírások, stb.). Cégünk a felmerülő hibákat, hiányokat folyamatosan pótolja és korrigálja annak érdekében, hogy Ön biztonsággal végezhesse az adatok több szempontú szegmentálását, leválogatását, elemzését akár marketing, akár kockázatkezelési céllal.

Az információcsomag a Magyarországon bejegyzett társas vállalkozások és költségvetési szervek eljárási adataira vonatkozó részletes leírásokat is elérhetővé teszi.

Pénzügyi Beszámolók adatbázisa

Az OPTEN Kft. által készített egységes formátumú adatbázis gerincét az Igazságügyi Minisztériumtól éveken keresztül hivatalosan megvásárolt magyar cégek pénzügyi beszámolói (mérleg- és eredménykimutatás adatok) alkotják. A rendszerben, melyet hazánkban több bank is sikerrel használ, 2002-től megtalálható a teljes pénzügyi beszámoló-állomány.

Követelés adatbázis

A folyamatosan frissített követelés-nyilvántartó adatbázis azokat az információkat tartalmazza, melyeket a vállalkozások nem szívesen hoznak konkurenseik vagy partnereik tudomására.

A kezelhetőség és a strukturált kereshetőség érdekében a vállalkozásokat, költségvetési és nonprofit szervezeteket a rendszer két kategóriába sorolja: melyekkel szemben „fennálló követelések”, s melyekkel szemben „vitatható követelések” vannak. A felhasználók mindkét esetben megismerhetik az adós céggel szembeni követelés bruttó összegét, a számla kiállításának és a fizetési határidőnek a dátumát, illetve az adós megjegyzéseit a vitatható követelésekkel kapcsolatban. A hitelező adatai, valamint a kiegyenlítés dátuma azonban nem hozzáférhetőek.

A felhasználóktól származó követelésadatok szabályozottan kerülnek a rendszerbe. A teljes körű szolgáltatást a Cégközlönyben hivatalosan közzétett felszámolási és csődeljárás adatok, valamint gyűjtött követelés adatok és bírósági végrehajtási adatok egészítik ki.

Egyéni vállalkozók, nonprofit szervezetek, költségvetési intézmények adatbázisa

A három havi frissítésű adatbázis nemcsak egy adott szervezet vagy vállalkozás bejegyzési és megszűnési dátumát, valamint főtevékenységét tartalmazza, de részüket képezik az árbevétel- (kivéve költségvetési intézmények) és a létszám-kategória adatok is 2004-ig visszamenőleg.
 

Adatbázis-konszolidáció


Nincs olyan nagyvállalat, amelynek ne okozna sok gondot ügyfél-adatbázisában az adatok pontatlansága, elévülése, illetve az ügyfél-azonosítás. Ehhez nyújt segítséget az az adattisztítási folyamat, melyet az OPTEN Kft. munkatársainak több, mint tíz éves e területen szerzett tapasztalata és az egyedi igények kreatív kiszolgálásának magas fokú igénye tesz egyedülállóan hatékonnyá.

Komoly igényként merült fel a piacon az egyes cégek által előállított és használt adatok kapcsolási lehetősége cégadatbázisainkhoz. Az igényeknek fejlesztéseink teljes körűen megfeleltek. Ma már az adatbázisokban szereplő szervezetek, vállalkozások adatai egyszerűen és biztonságosan összekapcsolhatóak a valamennyi adatbázisban kialakított, minden elemre megtalálható, egységes és egyedi azonosítók alapján. Ennek eredményeként az adatbázisok egyetlen átfogó adathalmazként kezelhetőek ennek valamennyi előnyével együtt. Így lehetséges az adatok több szempontú szegmentálása, leválogatása, de elemzés is végezhető, akár kockázatkezelési, akár marketing céllal.

A vállalatok automatizált belső folyamatait segíti elő a napjainkban egyre elterjedtebb SOAP kommunikációs megoldás, melynek rugalmassága és gyorsasága révén jól strukturált, könnyen kezelhető adatszerkezettel támogatja a hatékony munkafolyamatokat.

Saját nyomtatványok, iratok, számlák kitöltéséhez hasznos segítség egy egyedileg kialakított cégadatbázis-háttérből dolgozó automatikus kitöltő rendszer.
 

Egyedi cégriportok, minősítések


Vállaljuk egyedi cégriportok, cégminősítések elkészítését, akár nagy tömegben is, melyek az OPTEN Kft. rendelkezésére álló adatok közül azokat szerepelteti olyan formában, amire egy adott ügyfélnek szüksége van. Igény szerint elvégezzük a minősítendő cégek megkeresését, a riport szempontjából fontos egyedi adatok begyűjtését és strukturálását is.
 

Előrejelző modellek


Az üzleti életben gyakran előfordul, hogy az évekre visszanyúló, számtalan adattal bíró historikus adatbázisból következtető vagy előrejelző információ kinyerése már komoly adatbányászati szakértelmet kíván.

Az adatbázisok szegmentálását és különböző jövőbeni céginformációs események előrejelzését, becslését az OPTEN Kft. évtizedes tapasztalattal bíró szakértői a legkorszerűbb adatbányászati eszközök alkalmazásával végzik. A hazai környezetre optimalizált eszközök alkalmazásával lehetőség nyílik célzott marketinglisták előállítására, vagy igény szerinti céginformációs esemény, esetleg adat előrejelzésére és becslésére.
 

Kérjen árajánlatot!

Vegye fel a kapcsolatot velünk, az árajánlatkérő űrlap segítségével, és kezdje el használni az Opten rendszerét Ön is! 
 
icon_rendezveny icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok