Újdonságok

Kapcsolati Térkép

A Kapcsolati Térkép egy interaktív grafikus elemző eszköz, mely alkalmas cégkapcsolati láncolatok teljes feltárására, egy képernyőn történő megjelenítésére.

Tovább

 

Nemzetközi céginformáció

Az Opten Kft. a nemzetközi céginformációs szolgáltatásának köszönhetően a világ különböző országaiban bejegyzett cégekről nyújt információt, melynek segítségével feltérképezhető üzleti partnere pénzügyi helyzete, elemezhető a bennük rejlő kockázat.

Tovább
 

Benchmarking riport

A Benchmarking riport segítségével összemérhető akár a saját, akár a partnercég teljesítménye, illetve azok trendje tetszőleges referenciacsoportéval. A szolgáltatás jól használható vállalkozása pénzügyi céljai, azok egyes részcéljai (például készlet forgási idő csökkentése) kijelöléséhez, üzleti tervek készítéséhez és visszaméréséhez, de segítségével konkurenciaelemzés is készíthető, valamint a partnerek gyors átvilágításához is rendkívül hasznos.

Tovább
 

Kapcsolati Háló – Időállapot modul

A kapcsolati háló bármely – a felhasználó által tetszőlegesen meghatározott – napra érvényes állapotát mutatja. Használatával a vizsgált cég kapcsolatrendszerének és egyéb adatainak tendenciáiról vonhatók le következtetések. A modulhoz kiegészítő adatok is válaszhatóak.

Tovább

 

Végső tulajdonos modul

Üzleti partnerek tulajdonosi szerkezete sokszor nehezen átlátható, pedig a valódi tulajdonosok és azok befolyásának ismerete kiemelt fontosságú lehet megalapozott üzleti döntések meghozatalakor. A Végső tulajdonos modul segítségével a legösszetettebb tulajdonosi struktúrák is átláthatóvá válnak.

Tovább


Riport funkció kockázati besorolás, kockázati index és kereskedelmi hitelkeret lekérdezési lehetőséggel

Folyamatosan bővülő adatkörünk átlátható és kényelmes  felhasználása érdekében az Opten online szolgáltatásban kialakításra került a Riport funkció. A riport a Cégtár alapszolgáltatásunk része, amely a találati listában vagy bármely cégadatlapon az „R” ikonra klikkeléssel érhető el. Ez az új cégadatlap a vizsgált gazdasági társaság összefoglaló adatait tartalmazza, de további adatkörök is bekerültek a riportba.
A riport egyik újdonsága, hogy a cégtár alapszolgáltatás részeként (külön díj felszámítása nélkül) a foglalkoztatatási adatok már 5 évre visszamenőleg tekinthetőek meg grafikonos formában.

A riporthoz opcionálisan moduláris formában külön megrendelhetőek a következő adatkörök is:

Kockázati besorolás
Pénzügyi, cégjegyzéki és egyéb hivatalosan közzétett adatok felhasználásával professzionális módszerekkel naponta kiszámítjuk az adott cég egy éven belül fizetésképtelenségi eljárás alá kerülésének valószínűségét.

Kockázati index
A kockázati index egy fizetésképtelenségi valószínűséggel arányos mutatószám, amely egy 1-100-ig terjedő skálán jellemzi, hogy a cég mekkora valószínűséggel fog fizetésképtelenségi eljárás alá kerülni.

Kereskedelmi hitelkeret
Az itt javasolt összeg a vizsgált cég még biztosíték nélkül megengedhető kötelezettségvállalását számszerűsíti a vállalat pénzügyi mutatói és ágazati finanszírozási sajátosságok figyelembevételével.A szolgáltatással, megrendeléssel kapcsolatos részletekért kérjük, hívja kapcsolattartóját vagy ügyfélszolgálatunkat a +36 1 222 3130-as telefonszámon!
 

Kockázati index

Cégelemzésünkben a kockázati besorolás mellett már a vizsgált gazdasági társaság kockázati indexe is megtalálható.

A kockázati index egy fizetésképtelenségi valószínűséggel arányos mutatószám, amely egy 1-100-ig terjedő skálán jellemzi, hogy a cég mekkora valószínűséggel fog fizetésképtelenségi eljárás alá kerülni. A mutató több száz paraméter alapján nagy megbízhatósággal képes előre jelezni egy cég fizetésképtelenségét. Minél alacsonyabb a mutató értéke, annál megbízhatóbb a jellemzett vállalat, és annál kisebb a fizetésképtelenségi eljárás alá kerülés valószínűsége.
 

Bővített Pénzügyi modul

A Pénzügyi modul 4 új adattal bővült (Eszközök összesen, Pénzeszközök, Rövid lejáratú kötelezettségek, Hosszú lejáratú kötelezettségek), így már az utolsó öt év 16 legfontosabb mérleg- és eredménykimutatás adata látható.