Széchenyi 2020

Az OPTEN Kft. a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával „Térkép-alapú üzleti információszolgáltatás nyújtásához szükséges technológia-fejlesztés” tárgyában vezet projektet az Új Széchenyi Terv keretében. Ennek folyamatáról, illetve státuszáról folyamatosan tájékozódhat oldalunkon.
  • a kedvezményezett neve – Opten Informatikai Kft.
  • a projekt címe - Térkép-alapú üzleti információszolgáltatás nyújtásához szükséges technológia-fejlesztés
  • a szerződött támogatás összege - 212 792 950 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban) – 56,84%
  • a projekt tartalmának bemutatása
A végrehajtott projektben egy olyan térkép-alapú céginformációs szolgáltatást alakítottunk ki, melynek segítségével ügyfeleink térbeni aspektusok figyelembevételével történő lekérdezéseket könnyebben, gyorsabban juthatnak olyan üzleti és piaci információkhoz, melyekre ez idáig nem, vagy csak térinformatikai ismeretekkel, szoftverekkel volt lehetőségük.
Célunk az, hogy a jelenlegi hatalmas adatkészletünket kiterjesszük térbeli információkkal, illetve az adatok térbeni aspektusainak adataival (pl. digitális térkép; WGS84 földrajzi koordinátarendszer és referencia, melyet a GPS méréseknél is alkalmaznak) és erre építve új üzleti információszolgáltatási lehetőségeket, elemzési modelleket, illetve elemzési eszközöket nyújtsunk.
A projekt eredményeképpen ügyfeleinknek lehetősége lesz, térképi ábrázolás mellett, földrajzi illetve regionális üzleti trendek monitorozására és elemzésére illetve egyes cég- vagy tulajdonoshálózatok földrajzi eloszlásának figyelésére, elemzésére is.
A következő problémákra oldja meg fejlesztésünk által nyújtott szolgáltatásunk, rendszerünk:
  • rugalmasan, bármilyen adatra térbeli keresések (pl. legnagyobb foglalkoztató egy adott területen)
  • hő-térképek, melyek megmutatják az egyes paraméterek (pl. a mérlegtárból: immateriális javak nagysága) a területi sűrűsödéseket illetve ritkulásokat, tehát mely területeken vannak például vagyonosabb vagy kevésbé gazdagabb vállalkozások
  • kapcsolatok geometriai hálószerű feldolgozása és megjelenítése, különböző személyek és kapcsolt vállalkozásaik illetve más személyek és vállalkozások közötti térbeli viszonyok feltárása bizonyos területeken lévő bizonyos cégek monitoringja (pl. követeléskezeléssel kapcsolatosan).
  •  a projekt befejezési dátuma – 2015. augusztus 31.
  • projekt azonosító száma - PIAC_13-1-2013-0152

Sajtóközlemény – 2015. szeptember 10.

AZ OPTEN Informatikai Kft. új térkép-alapú üzleti információszolgáltatás nyújtásához szükséges technológiát fejlesztett ki pályázati forrás igénybevételével.

Az OPTEN Informatikai Kft. 212.792.950 Ft támogatás nyert el a PIAC_13 pályázati program keretében új céginformációs szolgáltatása kifejlesztése céljából. A 2014.01.02 és 2015.08.31 között megvalósított kutatás-fejlesztési projekt nyomán egy olyan
térkép-alapú céginformációs szoftver került kifejlesztésre, mely segítségével térbeli aspektusok figyelembevételével történő lekérdezések hatékonyan végezhetőek el. A kifejlesztett eszköz felhasználói ebből kifolyólag könnyebben és gyorsabban juthatnak olyan üzleti és piaci információkhoz, melyekhez ez idáig nem, vagy csak térinformatikai ismeretekkel és szoftverekkel volt lehetőségük.
 
Az új szoftver az OPTEN Informatikai Kft. meglévő cégadatbázisát felhasználva, azokat térképi formátumokra vetítve képes térinformatikai módszerekkel új, intelligens céginformációs szolgáltatást nyújtani meglévő és leendő ügyfeleinek. A rendszer lehetővé teszi, például kintlévőségek, árbevétel és egyéb pénzügyi mutatók térbeli eloszlásának vizsgálatával kintlévőség kezelés és egyéb üzleti folyamatok optimalizálását. Az új szolgáltatás magasabb szintű adatbányászatot, kockázatkezelési és cégelemzési lehetőségeket biztosít a felhasználóknak a B2C és a B2B területen egyaránt.
 
Az OPTEN Informatikai Kft. tervei szerint az új szoftver bevezetésével partnereinek, olyan összetett szolgáltatást tud nyújtani, amely egyedülálló a piacon, így tovább növelheti ügyfelei elégedettségét. Az új szolgáltatás bevezetésétől a cég árbevételnek jelentős növekedésére és új felhasználók elérésére számítanak. 

A közlemény eredeti verziója megtekinthető itt.
 

Projekt workshop - 2015. május 20.

Technológiai fejlesztés,cégkereső weboldal

Meeting

Térkép

Cégkereső weboldal,országos lefedettség


Projekt workshop - 2014. június 23.

Richter Gedeon

Megbeszélés,cégek listája

Céginformáció II.,cégadatbázis
 

Sajtóközlemény – 2014. március 26.

Az OPTEN Kft. térkép-alapú üzleti információszolgáltatás nyújtásához szükséges technológiát fejleszt.

2014/03/26

Az OPTEN Kft. 212.792.950 Ft támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében a Kutatási és Technológiai Innovációs alap finanszírozásával „Térkép-alapú üzleti információszolgáltatás nyújtásához szükséges technológia-fejlesztés” tárgyában.

A projekt keretében egy olyan térkép-alapú céginformációs szoftver kerül kialakításra, mely segítségével térbeli aspektusok figyelembevételével történő lekérdezések hatékonyan végezhetőek el. A kifejlesztendő eszköz felhasználói ebből kifolyólag könnyebben és gyorsabban juthatnak olyan üzleti és piaci információkhoz, melyekhez ez idáig nem, vagy csak térinformatikai ismeretekkel és szoftverekkel volt lehetőségük.

Az OPTEN Kft. célja jelenlegi hatalmas adatkészletének kiterjesztése térbeli információkkal (pl. digitális térkép, WGS88 földrajzi koordinátarendszer és referencia, melyet a GPS méréseknél is alkalmaznak), és erre építve új információszolgáltatási lehetőségek, elemzési modellek, illetve elemzési eszközök kialakítása.

A technológiával lehetőség nyílik olyan rugalmas, térbeli adatokra épülő keresések elvégzésére, mint például egy adott területen lévő legnagyobb foglalkoztatók feltárása és rangsorolása. Továbbá adott klaszterekhez tartozó vállalkozások árbevétel- és eredmény-sűrűsödésének elemzése is elérhetővé válik térbeni hőtérkép-ábrázolások segítségével. Az eszköz többek között támogatást nyújthat vállalat-vállalat és vállalat-magánszemély kapcsolatot geográfiai feltárásához, valamint a kintlévőségek térbeli eloszlásának elemzésével követeléskezelési folyamatok optimalizáláshoz.

A fejlesztéshez a világszínvonalú térinformatikai támogatást a nemzetközi háttérrel és tapasztalatokkal rendelkező  ESRI Magyarország Kft. biztosítja.
 
A közlemény eredeti verziója megtekinthető itt.icon_rendezveny icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok