OPTEN: Innováció az üzleti döntéstámogatás szolgálatában


Magunkról

Közel 30 évvel ezelőtt, egy fiatal fizikus, Tóth Tamás, úgy gondolta, hogy a gazdasági életben is igaz az, hogy „A tudás hatalom”. Hitte, hogy a problémák megoldására való törekvéssel, szakmaisággal, kitartással és folyamatos fejlődéssel képes lesz olyan rendszert alkotni, ami az információkat strukturáltan, átláthatóan gyűjti össze, ezzel olyan tudást adva a cégek kezébe, amely komoly versenyelőnyt jelenthet mindazoknak, akik felismerik ennek jelentőségét és tudják azt használni.

Folyamatoptimalizáló programokat fejlesztett a kezdetekben egy állami nagyvállalatnak, és munka közben rájött, hogy ez akár máshol is működőképes lehet. Így indította el feleségével rögtön a rendszerváltás után a saját vállalkozását.

Kifejlesztett egy áramköltség-optimalizáló programot (innen az Opten név) nagyvállalatok számára, sikerdíj alapon. Elemezte, mikor mennyit fogyasztanak, optimalizálta a szerződéseiket. Az egyik tárgyaláson kapott egy ötletet, amit aztán komolyan végig gondolt. Azt mondta a partnere, neki valamilyen cégfigyelő szolgáltatás lenne érdekes, ami követi a változásokat, és jelzi, ha valahol baj van. Tamás ezen felbuzdulva írt egy szoftvert, és elkezdte begyűjteni az adatokat. Így született meg a csődfigyelő szolgáltatásunk, amiből később kinőtt a mai Opten, amely 1994. december 28-án alapult meg.

Így kezdődött az Opten története, amely azóta is töretlenül tart. Küldetésünk az első perctől változatlan: cégadatok alapján építünk komplex, (elengedhetetlen) támogató rendszereket Partnereink részére kockázatkezelés, marketing, értékesítés és üzleti stratégia területeken. Elemzünk, vizualizálunk, automatizálunk. Pontos, naprakész, széleskörű cégadatbázisokkal támogatjuk több ezer partnerünket a legkisebb vállalkozásoktól a legnagyobbakig. Ma már a teljes magyar pénzintézeti szektor a Kapcsolati Háló szolgáltatásunkat veszi igénybe kockázatelemzéseihez.
 
Harmadik évtizede haladunk a korral, az igényekkel, a technológiával … sőt, nap mint nap azon dolgozunk, hogy megelőzzük és egy kicsit mi magunk is alakítsuk azokat. Egyetlen irány létezik számunkra: a küldetésünk a szenvedélyünk.

Ez az egyetlen talán, ami nem változott a kezdetek óta – és az, hogy büszkék vagyunk, hogy 100% magyar tulajdonosként emelkedtünk nemzetközi konkurenseink fölé és váltunk piacvezetőkké*, valamint arra is, hogy 2012 óta minden évben vállalkozásunk nyerte a Business Superbrands díjat. Tapasztalatunkkal és az ügyféligényekre épülő fejlesztéseinkkel, innovációinkkal mára a céginformatikai piac megkerülhetetlen szereplőivé váltunk. Több ezren használják napi szinten céginformációs szolgáltatásainkat.

Csomagban kínált és egyedi szolgáltatásainkat mindazoknak ajánljuk…
 

Céginformációs szolgáltatások prospektus

Tartson velünk a fejlődés útján! Nem fogja megbánni! OPTEN. A tudás hiteles partner.

OPTEN Esélyegyenlőségi Terv PDF
OPTEN Fenntarthatósági Terv PDF
OPTEN Minőségpolitika PDF


Partnereink

Stratégiai partnerek
 
 
   


Szakmai szervezetek
 
  • Magyar Ügyvédi Kamara
Építési Vállalkozók Országos SzakszövetségeIpartestületek Országos SzövetségeMagyar BankszövetségOpten cégkereső weboldal,cégjegyzék

Médiapartnerek

 
VilággazdaságSystem Media pénzügyi-gazdasági konferenciákJogi Fórum

  
ISO Tanusítványok

             

Cégkereső weboldal, céginfó Cégkereső weboldal,céginfó

 

Díjak, minősítések

Elnyert pályázataink

 

 Széchenyi terv-informatikai fejlesztések Opten fejlesztési terv,cégkereső weboldal     Széchenyi 2020


Kapcsolódó oldalak:
 


* „Piacvezető” kifejezéshez kapcsolódó tájékoztatás a https://www.opten.hu/az-opten-kft-magyarorszag-piacvezeto-ceginformacios-szolgaltatoja oldalon olvasható.
 
icon_rendezveny icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok