15
 
vissza
tovább
kezdőoldal
Nyomtatott kiadványaink

Zsebtörvénytár


A legfontosabb és leggyakrabban használt magyar jogszabályokat gyűjti össze exkluzív formában, évente egyszeri kiadással.
A bibliapapírra nyomott, elegáns mélykék műbőrkötéses kivitelű, könnyen kezelhető kiskönyv a kiadvány megjelenésekor aktuális jogszabályok teljes hatályos szövege mellett tartalmazza a kapcsolódó BH-k számát, részletes tartalomjegyzékkel és tárgymutatóval.

A kötet exkluzív kivitelben, aranyozott gerinccel és élmetszéssel jelenik meg, valamint igény esetén saját névvel gravírozva is megvásárolható!

KET Kérdezz-Felelek


A közigazgatási hatósági eljárásról szóló törvény gyakorlati magyarázata.
A kézikönyv a KET alkalmazása során felmerülő jogalkalmazói, jogértelmezési kérdésekre ad megoldásokat sajátos normamagyarázati technikával, a kérdés-válasz formával.
Szerkezetében, belső tagolásában, a törvény felépítését követi. A kommentár szövegébe beépítésre kerülnek a törvény időközbeni módosításai, a témában született állásfoglalások, bírósági határozatok, illetve a KET Szakértői Bizottság vonatkozói elvi állásfoglalásai. Ahol indokolt, a kiadvány jelzi, mely jogintéz-ményeknél, milyen típusú jogalkotási változásokra készülhetnek a jogalkalmazók.
A kötethez CD melléklet is tartozik, mely tartalmazza a teljes hatályos magyar joganyagot (kivéve önkormányzati rendeletek).

A kötethez CD melléklet is tartozik, mely tartalmazza a teljes hatályos joganyagot.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény magyarázata 2011

A mű a jelenleg hatályos jogszabály mindenre kiterjedő részletes magyarázata, amely több mint két és fél ezer oldalon keresztül több ezer jogesetet beépítve magyarázza valamennyi, a jogszabály alkalmazása során felmerülő problémát, élethelyzetet – így ad gyakorlati útmutatót az olvasónak. A kiadvány egyedülállónak számít, mivel jelenleg a hazánkban fellelhető valamennyi e témában érvényes és használt irodalmi mű állításait figyelembe véve egészíti ki a korábban készült elemzéseket, azokban esetleg még nem szereplő problémákat jár körbe – ezzel is hatékony és gyakorlati segítséget nyújtva olvasóinak.

vissza
tovább
kezdőoldal