13
 
vissza
tovább
kezdőoldal

Hatásköri jegyzék modul

A Hatásköri jegyzék modul a települési önkormányzatok és szerveik, (képviselő-testület, polgármester,
a bizottságok és jegyzők) több, mint 270 jogszabályban felsorolt több ezer feladatát tartalmazza egy lekérdezhető adatbázis formájában. A rendszerben a szabadszavas keresés mellett szűréseket lehet végezni többféle szempont szerint, - így lekérdezések végezhetőek a feladatcsoportok, a településtípusok, a feladatok felelősei és a jogszabályok szerint is. Az egyes szempontok egymással is kombinálhatóak. A kapott feladatlistában a jogszabályi kapcsolatok kattinthatóak, a listák pedig kinyomtathatóak.

A szolgáltatás kiemelt funkciói:

A bővített keresőrendszer szűkítési lehetőséget kínál adott közlönyökre és bírósági határozatokra. A keresés eredményeként létrejött listák vagy azok részei címmutatóként menthetők, módosíthatók vagy törölhetők. Ez az online felületen azonnal e-mailben tovább is küldhető másik OptiJUS felhasználó számára.

A bővített változásfigyelő nem csak a rendszerben szereplő összes joganyagok, hanem szűkebb jogszabályi listák, adott közlönyök, kibocsátók, jogtípusok vagy jogterületek figyelését is lehetővé teszi.
A joganyagok bárhol kiegészíthetők saját jegyzetekkel, megjegyzésekkel vagy egyéb dokumentumokkal, melyek szintén kényelmesen megoszthatók más OptiJUS felhasználókkal.

A "Calendarius" keresőrendszer a bíróságok, bírósági végrehajtók, büntetés-végrehajtási intézmények, NAV központi iroda és kirendeltségei, ügyvédi kamarák, közjegyzők, rendőr-főkapitányságok, ügyészségek; állami intézmények, okmányirodák, önkormányzatok, földhivatalok, igazságügyi szakértők, kormányhivatalok, ügyvédek, regionális és területi fejlesztési tanácsok és az Országgyűlés elérhetőségeit tartalmazza.

Az "Előzmények" funkció a korábban megnyitott anyagok listázását hajtja végre a megnyitás idejének jelölésével.
Azon túl, hogy a jogszabályok korábbi hatályos állapotai azonnal elérhetők és összehasonlíthatóak bármely egyéb időállapottal, a rendszer a jövőben változó, már közzétett sorokat is jelöli.

A DVD-s felület a következő külső adatbázisok elérését, az ezekben tárolt információkhoz való hozzáférést biztosítja:

  • vonalas és mobil telefonszám információk,
  • cégünk, az OPTEN Kft. társkiadványa, a Cégtár Light
  • Google kereső, fordító
  • SZTAKI szótár
vissza
tovább
kezdőoldal