08
 
vissza
tovább
kezdőoldal
Globális cégadatbank

Céginformációs szolgáltatásaink az alább részletezett adatbázisokból építkeznek. Az adat-bázisokat külön is szolgáltatjuk.

Társas vállalkozások adatbázisa

Az adatbázis 1989-ig visszamenőleg tartalmazza az összes Magyarországon bejegyzett működő, illetve megszűnt társas vállalkozás valamennyi hatályban lévő és törölt adatát. A Cégközlönynél jóval bővebb, heti frissítésű információcsomag részét képezi az adatok hatályba lépésének, és ha van, törlésének dátuma, az alrovatkód (a társasági szerződés adott pontjánál a bejegyzések sorrendje) és a forrás megjelölésével együtt.

Bár az adatbázis a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hivatalos forrására támaszkodik, előfordulhat, hogy javításra szorul (pl.: adószám hiba vagy hiány, cégjegyzékszám hiány, név, elírások, stb.). Cégünk a felmerülő hibákat, hiányokat folyamatosan pótolja és korrigálja annak érdekében, hogy Ön biztonsággal végezhesse az adatok több szempontú szegmentálását, leválogatását, elemzését akár marketing, akár kockázatkezelési céllal.

Az információcsomag a Magyarországon bejegyzett társas vállalkozások és költségvetési szervek eljárási adataira vonatkozó részletes leírásokat is elérhetővé teszi.

Pénzügyi Beszámolók adatbázisa

Éveken keresztül megvásároltuk a magyar cégek pénzügyi beszámolóit (mérleg és eredmény-kimutatás adatok) a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól. Ezen adatok alkotják a gerincét az Opten Kft. által készített egységes formátumú adatbázisnak, melyet hazánkban több bank is sikerrel használ, hiszen 2001-től az összes, teljes pénzügyi beszámoló állomány megtalálható a rendszerben.

Követelés adatbázis

A folyamatosan frissített követelés-nyilvántartó adatbázis azokat az információkat tartalmazza, melyeket a vállalkozások nem szívesen hoznak konkurenseik, vagy partnereik tudomására.

A kezelhetőség és a strukturált kereshetőség érdekében a vállalkozásokat, költségvetési és nonprofit szervezeteket a rendszer két kategóriába sorolja: melyekkel szemben "fennálló követelések", s melyekkel szemben "vitatható követelések" vannak.

A felhasználók mindkét esetben megismerhetik az adós céggel szembeni követelés bruttó összegét, a számla kiállításának és a fizetési határidő dátumát és az adós megjegyzéseit a vitatható követelésekkel kapcsolatban. A hitelező adatai, valamint a kiegyenlítés dátuma azonban nem hozzáférhetőek.

A felhasználóktól származó követelésadatok szabályozottan kerülnek a rendszerbe. A teljes körű szolgáltatást a Cégközlönyben hivatalosan közzétett felszámolási és csődeljárás adatok mellett, gyűjtött követelés adatok és bírósági végrehajtási adatok egészítik ki.

 

Egyéni vállalkozók, non-profit szervezetek, költségvetési intézmények adatbázisa

A három, havi frissítésű adatbázis nemcsak a szervezet vagy vállalkozás bejegyzési és megszűnési dátumát, valamint főtevékenységét tartalmazza, de részét képezik az árbevétel (kivéve költségvetési intézmények) és létszám kategória adatai is 2004-ig visszamenőleg.

vissza
tovább
kezdőoldal