Közlemények

Gazdasági elemzés regisztráció

A januári rekorddal szemben februárban meglepően kevés cég szűnt meg az építőiparban, de az év így is rosszabbul indult, mint bármikor korábban – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató frissen közzétett adataiból. Az ágazat megrendelésállománya sok jót nem vetít előre, a várakozások inkább stagnálást vagy csökkenést valószínűsítenek, mintsem növekedést, így tovább emelkedhet a megszűnési ráta.

Közlemény
2015.03.25

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében elmarasztalta a Wolters Kluwer Kft-t (korábbi cégneve: CompLex Kiadó Kft.) az OPTEN által indított perben. A törvényszék megállapította, hogy a Wolters Kluwer Kft. tisztességtelen piaci magatartást tanúsított azzal, hogy mind saját weboldalán, mind az általa kiadott 2013. júniusi DVD Jogtár termékén megtévesztő módon ajánlottabbnak tüntette fel a Jogtár/Jogtár Plusz termékét az OptiJUS termékhez képest, amely veszélyeztette társaságunk jó hírnevét. Az ítélet nem jogerős.

Nagyobb lehet a brókerbotrány háttérbázisa, mint ami első ránézésre látszik. Legalábbis erről tanúskodik az tény, hogy az érintett cégek tulajdonosainak és vezetőinek több száz egyéb cégben van érdekeltségük.

Februárban 4153 cég szűnt meg Magyarországon, az első két hónapban összesen 8367. Ilyen rossz évkezdetre még sohasem volt példa, két éve 4293, tavaly pedig 6109 céget töröltek az év első két hónapjában. „Továbbra sem arról van szó, hogy veszélyben lenne az ország gazdasága, inkább azt látjuk, hogy konszolidáció és koncentráció zajlik a cégvilágban” – mondja az Opten igazgatója.

icon_rendezveny icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok