Közlemények

Gazdasági elemzés regisztráció

Pont egy éve minden egyes negyedévben megdől Magyarországon a negyedéves cégmegszűnési rekord. Idén az első három hónapban 12 618 gazdasági társaságot törölt a cégbíróság, ez már 36 százalékkal több, mint a megelőző év azonos időszakában volt. Az utolsó 12 hónapban 44 477 vállalkozás szűnt meg, ami 23 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi 36 243-hoz képest.

Mintegy 3700 dolgozó aggódhat a munkájáért a brókerbotrány három főszereplőjéhez köthető 229 vállalkozásnál. A cégadatokat átvizsgáló Opten Kft. adataiból ugyanakkor az is kiderül, hogy a Buda-Cash, a Quaestor és a Hungária Értékpapír Zrt. cégcsoporthoz kapcsolható cégek európai uniós pályázati forrásokat is szereztek, és több közbeszerzésen is megbízáshoz jutottak.

A januári rekorddal szemben februárban meglepően kevés cég szűnt meg az építőiparban, de az év így is rosszabbul indult, mint bármikor korábban – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató frissen közzétett adataiból. Az ágazat megrendelésállománya sok jót nem vetít előre, a várakozások inkább stagnálást vagy csökkenést valószínűsítenek, mintsem növekedést, így tovább emelkedhet a megszűnési ráta.

Közlemény
2015.03.25

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében elmarasztalta a Wolters Kluwer Kft-t (korábbi cégneve: CompLex Kiadó Kft.) az OPTEN által indított perben. A törvényszék megállapította, hogy a Wolters Kluwer Kft. tisztességtelen piaci magatartást tanúsított azzal, hogy mind saját weboldalán, mind az általa kiadott 2013. júniusi DVD Jogtár termékén megtévesztő módon ajánlottabbnak tüntette fel a Jogtár/Jogtár Plusz termékét az OptiJUS termékhez képest, amely veszélyeztette társaságunk jó hírnevét. Az ítélet nem jogerős.

icon_rendezveny icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok