Céginformációs szolgáltatások Kockázatkezelés

APAFI - Automatikus Partnerfigyelő Szolgáltatás

APAFI - Automatikus Partnerfigyelő Szolgáltatás

Sok előjele van annak, ha egy gazdálkodó szervezet vagy egyéni vállalkozó működése rossz irányt vesz. Ha ezekről időben értesülünk, akkor reagálhatunk és felkészülhetünk a következmények megelőzésére vagy elhárítására. Az Automatikus Partnerfigyelő Szolgáltatás (APAFI) napi használatával ügyfeleink figyelemmel kísérhetik a partnerek vagy éppen a versenytársak működését. A felhasználó által megjelölt cégeket folyamatosan monitorozzuk, és ha működésükben olyan változás áll be, ami kihathat az üzleti kapcsolatra, értesítést küldünk.

Ajánlatkérés
Cégkereső II., cégjegyzék kereső
Eljárásfigyelő alaprendszer
A rendszer a felhasználó által megadott partnerek automatikus figyelését végzi, a cégek megszüntetésére irányuló eljárás alá kerülés szempontjából. A rendszer strukturált e-mailt küld az érintett cégek eljárásairól, de az eljárás alá került partnerek az online felületen is bármikor ellenőrizhetőek.

A szolgáltatás az alábbi modulokkal egészíthető ki:

Cégfigyelő Extra modul
A szolgáltatás az ügyfél által megadott partnerlista alapján a Cégközlönyben megjelent cégjegyzéki adatváltozásokat, valamint egyéb szervezetek általános adatváltozásait monitorozza. A változásokról a felhasználó automatikusan generált e-mail formájában kap tájékoztatást, amelyben strukturált formában megtekinthetők a cégadat és egyéb alapadat változások.

Adós modul
A szolgáltatás a felhasználó partnereit figyeli pozitív/negatív információs események bekövetkezése szempontjából.

A rendszer a cégekkel/szervezetekkel kapcsolatosan közzétett számtalan pozitív/negatív információ tartalmú eseményt
 
  • 8 pozitív (pl. megbízható adózó, köztartozásmentes adózó)
  • 26 negatív (pl. végrehajtások, NAV listák, NFH elmarasztaló határozatok)

esemény főtípusba rendezi, és értesítést küld a felhasználóknak a partnereivel kapcsolatos eseményekről.
 
Kockázati besorolás változásfigyelő modul
Az Opten kockázati besorolás modell egy több száz tényezőre épülő fejlett prediktív adatbányászati modell, amely kategóriákba sorolja a cégeket megbízhatósági szempontból. Az APAFI Kockázati besorolás figyelő modul értesítést küld a felhasználóknak, amennyiben a partnerlistában megjelölt cégek besorolása változik. A kockázati besorolások az Opten online felületen is megtekinthetők.
 
Kereskedelmi hitelkeret változás figyelő modul
Az Opten kereskedelmi hitelkeret modell egy hazai gazdasági környezetre kialakított, Opten üzleti logikát tartalmazó modell, melyet a hazai gazdaság számos területén alkalmaznak több mint 10 éve. Az itt javasolt összeg a vizsgált cég még biztosíték nélkül megengedhető kötelezettségvállalását számszerűsíti a vállalat pénzügyi mutatói és ágazati finanszírozási sajátosságok figyelembevételével. Az APAFI kereskedelmi hitelkeret változásfigyelő modul a partnerlistát érintő, javasolt kereskedelmi hitelkeret változásokról értesíti a felhasználót.

EU pályázat és közbeszerzés nyertesek figyelése modul
A modul segítségével monitorozható, hogy a megjelölt partnerek/versenytársak milyen EU pályázatokat és milyen közbeszerzéseket nyernek el. Az ilyen jellegű információk alapvető befolyással lehetnek a vállalkozások működésére, így az együttműködő partnereknek is érdemes ezekre odafigyelni, valamint készülni az események által generált üzleti folyamatokra.

Telepített APAFI
A telepített APAFI-t abban az esetben ajánljuk, amennyiben az Ön cégének üzletpolitikai okai miatt az online partnerfeltöltés nem támogatott. Ebben az esetben a szolgáltatásunk lokálisan telepítésre kerül, az adatforgalom egyirányú, amelyben az Opten csak adatfrissítő állományokat küld.
 
Gyorsított eljárásfigyelés
Napjainkban az információ frissessége elsőrendű kérdés, legtöbbször már a percek is számítanak. A szolgáltatás segítségével óránként kaphat céginformációt az elektronikusan közzétett csőd-, felszámolási, adósságrendezési és vagyonrendezési eljárások indulásáról.


Egy konkrét cég elemzésére kíváncsi?

CÉGADAT WEBSHOP
Keressen rá a kívánt cégre és böngésszen termékeink között:
Privát cégelemzés, Cégkivonat, Cégtörténet, Cégelemzés, Pénzügyi beszámoló, Kapcsolati háló, Címkapcsolati háló