Céginformációs szolgáltatásaink és jogi kiadványaink már online is megvásárolhatók webshopunkban!

Irány a webshop!
       

Ptk. jogszabálygyűjtemény Kúriai iránymutatásokkal

Ptk. jogszabálygyűjtemény Kúriai iránymutatásokkal
2013. évi V. törvény a Polgári törvénykönyvről a Kúria 1/2014. PJE jogegységi határozatával felülvizsgált elvi iránymutatásokkal és új Ptk. - régi Ptk. irányú konverziós táblával az OPTEN Kft.-től! A kiadvány a gyakorló ügyvédek mellett a közjegyzők, vállalati jogtanácsosok, bírók és ügyészek számára nyújt segítséget a mindennapi munkához.
A kiadvány az új Ptk. szövegét tartalmazza a vonatkozó kúriai elvi iránymutatásokkal egybeszerkesztetten. A jól forgatható, kényelmes kézikönyv az 1/2014. PJE jogegységi határozattal hatályban tartott elvi iránymutatásokat (jogegységi határozatok, kollégiumi állásfoglalások, vélemények és elvi döntések) tartalmazza.

A szöveg jelzi azokat az instrumentumokat is, amelyeknek a szövege részben vagy egészben beépült az új Ptk. szövegébe. Az egyes kúriai eszközök rendelkező része (összefoglalója) az adott § szövege alatt jelenik meg, és egy rövid leírás azt is jelzi, hogy az melyik fentebbi típusba tartozik (hatályban tartott, szövege beépült).

A jogszabály szövege mellett a kiadvány tartalmazza az új Ptk. és a régi Ptk. közötti bekezdés szintű megfeleltetési (konverziós) táblázatot, tárgymutatót, valamint a kúriai irányítási eszközök emelkedő számsorrendes mutatóját is.

A könyv szerkesztője Orosz Árpád, a Kúria tanácselnöke.

A kiadvány listaára: nettó 15 000 Ft + 5% ÁFA (bruttó 15 750 Ft)

Megrendelőlap - Kiadvány összesített
Nem, köszönöm

Próbálja ki szolgáltatásainkat ingyenes hozzáférésünkkel!