Céginformációs szolgáltatásaink és jogi kiadványaink már online is megvásárolhatók webshopunkban!

Irány a webshop!
       

OptiJUS alapszolgáltatás

OptiJUS alapszolgáltatás
Az OptiJUS alapszolgáltatás tartalmazza a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályokat (az önkormányzati rendeletek kivételével) és az ott megjelent egyéb anyagokat 1946-ig visszamenő időállapotokkal. Megtalálhatóak továbbá 44 féle ágazati közlöny anyagai, a törvényjavaslatok és a törvények indokolásainak szövegei, a Kúria irányítási eszközei, a Kúriai Döntésekben közzétett BH-k 1975-ig és az Ítélőtáblai Határozatok című lapban közzétett ítélőtáblai döntések, valamint a NAV jogalkalmazást segítő anyagai.

Árajánlatkérés


Ugrás a szolgáltatások videó ismertetőjéhez

A jogszabályok a rendszerbe a közlöny megjelenését követő 12 órán belül kerülnek be, és erről a rendszer a módosított jogszabály megnyitásakor üzenetet is küld. A hatályosítást legkésőbb három munkanapon belül végezzük el.

A legtöbb anyag a jogszabályok szövegébe beépítve is megjeleníthető. A hatályos jogszabályok változásaikkal egységes szerkezetbe foglalva, az egyes módosítások idejének megfelelően különböző időállapotokban választhatóak ki és tekinthetőek meg. Az időállapotok szövege összehasonlítható egymással. A rendszer fejlett változásjelző funkciókkal rendelkezik, külön kereshetőek az egy időpontban vagy időintervallumban kihirdetett új, módosult vagy hatályon kívül helyezett jogszabályok.

Az alap OptiJUS megannyi keresési lehetőséget kínál, és számtalan eszközzel segíti a jogalkalmazók munkáját. A felhasználói igények rugalmas kielégítése érdekében előfizetőink már az alapszolgáltatás keretében is hozzáférhetnek a magyar jogszabályok mellett jelenleg több, mint 35 ezer bírósági döntéshez (az Alkotmánybíróság döntései, a Bírósági Határozatok (BH) című folyóiratban közzétett eseti döntések 1975-ig visszamenőleg, valamint az Ítélőtáblai Határozatokban és más folyóiratokban közzétett bírósági döntések) a jogszabályok szövegébe bekapcsolhatóan, valamint 2 kommentárhoz (régi Ptk. kommentár, Ket.) és több, mint 2300 iratmintához.

Az alaprendszerbe került be emellett a „Figyelők” menücsoportból elérhető Jogszabály-monitor (jogszabály-változás figyelő) szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználó az általa fontosnak tartott, összeválogatott, a munkájához nélkülözhetetlen jogszabályok, vagy a 47 témakörben „gyárilag” létrehozott gyűjtemények változásait figyeltetheti könnyen és egyszerűen, az adózástól a versenyjogig. A rendszerbe belépve tetszőleges időpontban kérhetünk ellenőrzést, vagy beállíthatjuk, hogy e-mailben kapjuk meg a változásokról készített táblázatot. A táblázat nemcsak a módosuló jogszabályokat és a pontos jogszabály-helyeket tartalmazza, hanem a módosító normát és a hatálybalépés (változás) időpontját is.

Segédanyagokként, a szolgáltatás részeként lekérhetőek:

  • TEÁOR és FEOR jegyzék;
  • Új, módosult és hatályon kívül helyezett jogszabályok mutatói;
  • NAV által költségelszámoláshoz kiadott üzemanyagárak;
  • Költségvetési tranzakciók lebonyolításánál alkalmazandó számlaszámok;
  • Jegybanki alapkamatok;
  • Jogi bibliográfia;
  • Angol-magyar, magyar-angol jogi szakszótár;
  • Törvényjavaslatok és törvényindokolások;
  • Kamat- és illetékszámító minialkalmazások
  • Folyamatosan bővülő, 58 ezer tételből álló tárgyszójegyzék.

A rendszer saját nyomtatási/exportálási funkciókkal is rendelkezik, amellyel háromféle (html, rtf, pdf) formátumban lehet a szövegeket (korlátlanul) exportálni és nyomtatni.

Szintén az alapszolgáltatás részeként ügyfeleink rendelkezésére áll az OptiJUS Nyomtatványkitöltő program is, melynek segítségével a szoftver letöltése és telepítése után elérhetőek és egyszerűen kitölthetőek a különböző cégformákhoz tartozó cég- és változásbejegyzési nyomtatványok.
 

Árajánlatkérés


Szolgáltatásaink mobil eszközökön is elérhetőek!

OptiJUS

OptiJUS Android-on OptiJUS iOS-en

Nem, köszönöm

Próbálja ki szolgáltatásainkat ingyenes hozzáférésünkkel!