Jogi kiadványaink mellett már egyes céginformációs szolgáltatásaink is megvásárolhatók webshopunkban!

Irány a webshop!
       

OptiJUS

OptiJUS
A folyamatosan változó jogszabályi környezetben elengedhetetlen a minőségi, naprakész jogi adatbázisok használata. A felhasználóbarát és korszerű OptiJUS 2011 óta szolgálja több ezer jogalkalmazó napi munkáját online (web-böngészős) és mobil applikáció formában. Rendszerünk moduláris felépítésű: az alapszolgáltatás mellé a kiegészítő modulok megvásárlásával az OptiJUS tartalmilag és funkcionálisan is jelentősen bővíthető.

Árajánlatkérés

Az OptiJUS teljes adatbázisa összességében több, mint 48 ezer magyar jogszabályt, 163 ezer egyéb jogi eszközt, 100 ezret meghaladó európai uniós joganyagot és több, mint 160 ezer magyar (Alkotmánybírósági, Kúriai, Ítélőtáblai, egyéb bírósági, Közbeszerzési és Versenytanácsi határozatot), valamint 18 ezer európai uniós döntvényt tartalmaz. Minőségileg igen fontos szerepet játszik az adatbázisban megtalálható 41 jogszabályi nagykommentár, ezen belül a folyamatosan bővülő számú (jelenleg 19 darabos) Bírói Gyakorlat Füzetek, melyek egy-egy jogterületet vesznek górcső alá a jellemző bírósági döntéseket elemezve. Emellett az adatbázis több, mint 3000 iratmintát tartalmaz, melyek köre folyamatosan bővül.

Az OptiJUS 11 féle keresőfelülettel rendelkezik. A magyar jogszabályoknak, az EU-s anyagoknak, a bírósági döntéseknek, az önkormányzati hatásköröknek, a bibliográfiai adatbázisnak, a TEÁOR és FEOR jegyzéknek külön keresője van, amelyek az adott anyag specialitásaihoz igazodnak, például EU keresés esetén CELEX-számra, bírósági döntések esetén lajtstromszámra vagy a bíró nevére történő keresési lehetőség. Ezen felül külön keresőfelületről érhetőek el a közlönyök lapszámai, valamint saját keresője van a tárgyszavak szerinti és az egyes jogszabályok kapcsolatait listázó keresésnek.

Az OptiJUS online jogi adatbázis ingyenesen letölthető mobil alkalmazása elősegíti az üzleti-, jogi-, és közigazgatási élet szereplőinek az állandó, naprakész és gyors jogszabályelérést. Praktikus megoldás, ha nincs gépközelben és azonnali, friss jogi információra van szüksége.

Az OptiJUS alapszolgáltatás tartalmazza a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályokat és az ott megjelent egyéb anyagokat 1946-ig visszamenő időállapotokkal. Megtalálhatóak továbbá 59 féle ágazati közlöny anyagai, a törvényjavaslatok és a törvények indokolásainak szövegei, a Kúria irányítási eszközei, a Kúriai Döntésekben közzétett BH-k 1975-ig és az Ítélőtáblai Határozatok című lapban közzétett ítélőtáblai határozatok, valamint a NAV jogalkalmazást segítő anyagai. Szintén az alapszolgáltatás részeként ügyfeleink rendelkezésére áll az OptiJUS Nyomtatványkitöltő program.

Az OptiJUS Idegennyelvű Jogi Adatbázis többszáz jogszabályt, nemzetközi egyezményeket, legfelsőbb bírósági és kúriai iránymutatásokat, jogegységi határozatokat, iratmintákat, a TEÁOR kódokat, a Vámtarifát és a Jegybanki Alapkamat jegyzéket tartalmazza angol és – a fontosabb anyagokat tekintve – német nyelven.

A BH modul 1975-ig visszamenőleg tartalmazza a Kúriai Döntésekben közzétett bírósági határozatokat továbbá az Ítélőtáblai Határozatok című lapban megjelent ítélőtáblai döntéseket.

A Döntvénymodulban a joggyakorlat széles körű megismerését a 158 ezret meghaladó, több szempont szerint kereshető bírósági döntés biztosítja. Az  ehhez kapcsolódó Ítéletkereső pedig egy speciális, kifejezetten a bírósági ítéletek és végzések könnyű és gyors felkutatására kifejlesztett kereső.

A 2013. évi V. törvény és a kapcsolódó jogszabályok nagykommentárja 2014. júniustól elérhető az Új Ptk. nagykommentár online modulban egybefüggő kommentárszövegként külön, és a Ptk. vonatkozó szakaszai alá beillesztve is. A kommentárban a szerzők bemutatják azokat a rendelkezéseket, amelyek jelentősen változtak a korábbi szabályozáshoz képest, vagy épp teljesen újként kerültek beiktatásra.

Nagykommentár modulunk 33 jogszabályi kommentárt tartalmaz, melyeknek szerzői a Kúria bírái és a jogtudományok jeles képviselői közül kerülnek ki.

Az Adó TB modul a Saldo Zrt.-vel kötött együttműködés keretében különböző jogszabályi magyarázatokat tartalmaz.

Az Adózási és Számviteli magyarázatok (korábban Üzleti Navigátor) lényege, hogy a leggyakoribb, a vállalkozások működését érintő adózási, számviteli és munkaügyi problémákat nem jogszabály-magyarázatként közli, hanem témakörönként gyakorlatorientáltan, lényegre törően, egyszerű nyelvezettel és szabályos felépítettséggel.

A Nagy Iratmintatár modul egy jogágakra bontott dokumentumtár, melybe a felhasználó maga is beilleszthet saját dokumentumokat. Az alapszolgáltatásban szereplő anyagokkal együtt több, mint 3000 iratmintát tartalmaz.

A Hatásköri jegyzék modul az önkormányzatok és szerveik és intézményei több, mint 300 jogszabályban felsorolt több ezer feladatát tartalmazza egy lekérdezhető adatbázis formájában.

Az EU modul az Európai Unió Hivatalos Lapjában (Official Journal of the European Communities) megjelent uniós joganyagot tartalmazza magyar nyelven.

Az Intelligens Nyomtatványkitöltő modul a cégeljáráshoz szükséges cég- illetve változásbejegyzési nyomtatványokat tartalmazza. Az intelligens nyomtatványkitöltőben Változásbejegyzési nyomtatvány kitöltése esetén lehetőség van a Cégtárban szereplő meghatározott cégadatok automatikus beillesztésére.

Az online szolgáltatás igénybevételéhez nincsen szükség telepítésre és frissítésre: a web-böngészőből egy felhasználónév-jelszó párossal vehető igénybe. A mobilplatformokon (Android és iOS) elérhető alkalmazás az OptiJUS csaknem teljes tartalmához hozzáférést enged, illetve a rendszer fontosabb funkciói is rendelkezésre állnak.
 
Nem, köszönöm

Próbálja ki szolgáltatásainkat ingyenes hozzáférésünkkel!