Jogi kiadványaink mellett már egyes céginformációs szolgáltatásaink is megvásárolhatók webshopunkban!

Irány a webshop!
       

Idegennyelvű Jogi Adatbázis

Idegennyelvű Jogi Adatbázis
2013 decemberétől akár az OptiJUS részeként, akár külön is elérhető az OptiJUS Idegennyelvű Jogi Adatbázis, amely többszáz jogszabályt, nemzetközi egyezményeket, legfelsőbb bírósági és kúriai iránymutatásokat, jogegységi határozatokat, iratmintákat, a TEÁOR kódokat, a Vámtarifát és a Jegybanki Alapkamat jegyzéket tartalmazza angol és – a fontosabb anyagokat tekintve – német nyelven. Ezen szolgáltatások mellett angol-magyar jogi szótár is elérhető a felületről.

A szolgáltatás kezelőfelületének nyelve állítható magyar, angol és német nyelvre.

A kezdőoldalon válogathatunk az anyagok tartalma, fajtája szerint (jogszabályok, kettős adóztatásról szóló és nemzetközi egyezmények, döntvények, iratminták és jegyzékek), a szabadszavas kereséssel pedig lehetőség van a szavak, kifejezések tallózására.

A kiválasztott jogszabályon belül ugyanazok a funkciók érhetők el, melyek a magyar joganyagoknál is rendelkezésre állnak (időállapotok, lábjegyzetek, tartalomjegyzék, stb.), de csak az idegen nyelvű tartalomra jellemző funkció az, hogy a megnyitott jogszabályok idegen nyelvű változata mellett párhuzamosan olvasható a magyar jogszabályszöveg egy ablakban.

Az Idegennyelvű Jogi Adatbázisban található jogszabályok köre folyamatosan bővül, és lehetőség van egyéni kérések kiszolgálására is.
 

Árajánlatkérés

Nem, köszönöm

Próbálja ki szolgáltatásainkat ingyenes hozzáférésünkkel!