Jogi kiadványaink mellett már egyes céginformációs szolgáltatásaink is megvásárolhatók webshopunkban!

Irány a webshop!
       

Bírói Gyakorlat Füzetek

Bírói Gyakorlat Füzetek
Az OPTEN könyvsorozata új műfajt szeretne meghonosítani Magyarországon: az egyszerű döntvénytárak és a sokszor túl hosszú és nehezen olvasható kommentárok között elhelyezkedő kiadványtípust – egy adott jogterület magyarázott döntvényeinek gyűjteményét.

Nehéz vitatkozni azzal, hogy a bírói gyakorlat szerepe felértékelődőben van Magyarországon is. Vannak olyan jogterületek, ahol ennek ismerete nélkül szinte lehetetlen jogszerű magatartást tanúsítani, okiratot szerkeszteni, vagy pert nyerni. Ebben a helyzetben a bírói gyakorlat által dominált területek világos, lényegre törő, magas szakmai színvonalú feldolgozása, összefoglalása nagyon fontos feladat lett.

A füzetek – amelyek valójában inkább kisebb méretű kézikönyvek – az említett jogterületek anyagát dolgozzák fel. Az adott terület kisebb részterületekre, annak szűkebb jogi problémacsoportjait megtestesítő témákra van felosztva, majd ezeken belül találjuk a „vezető jogesetek” ismertetéseit.

A könyvek több tucat jogesetet ismertetnek, és külön érdekességük, hogy nemcsak folyóiratokban közzétett, hanem itt meg nem jelent, de a szerzők szerint mégis fontos kérdéseket taglaló határozatokat is.

A kiadványok elektronikus formában a kiadó jogi adatbázisában, az OptiJUS Nagykommentár moduljában folyamatosan megjelennek.

A Bírói Gyakorlat Füzetek című könyvsorozat az itt felsorolt köteteket tartalmazza.

Megrendelőlap - Kiadvány összesített
Megrendelőlap - Bírói Gyakorlat Füzetek

Nem, köszönöm

Próbálja ki szolgáltatásainkat ingyenes hozzáférésünkkel!