Jogi kiadványaink mellett már egyes céginformációs szolgáltatásaink is megvásárolhatók webshopunkban!

Irány a webshop!
       

Atipikus szerződések

Atipikus szerződések
A magyar szerződési jog egyik erősödő jelensége, hogy a legtöbb szerződés már nem sorolható be egyértelműen valamilyen jól azonosítható szerződés-típusba. Az "Atipikus szerződések" című könyv ezeket a gazdasági életben fontos szerepet játszó speciális megállapodásokat dolgozza fel.
Szerzők: Auer Ádám, Balog Balázs, Jenovai Petra, Juhász Ágnes, Papp Tekla, Strihó Krisztina, Szeghő Ágnes
 
Szerkesztő: Papp Tekla
 
A magyar szerződési jog egyik erősödő jelensége, hogy a legtöbb szerződés már nem sorolható be egyértelműen valamilyen jól azonosítható szerződés-típusba. Az "Atipikus szerződések" című könyv ezeket a gazdasági életben fontos szerepet játszó speciális megállapodásokat dolgozza fel. . 
A könyv részletesen foglalkozik az olyan, egyre nagyobb szerepet játszó szerződés-fajtákkal, mint a távollévők között kötött szerződés, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatással összefüggő szerződés, az üzlethelyiségen kívül kötött szerződés, a konzorciós szerződés, a timesharing-szerződés, a szindikátusi szerződés,a PPP-szerződés,a koncessziós szerződés, a licenciaszerződés, a franchise-szerződés, a merchandising szerződés, a faktoringszerződés, a lízingszerződés, az egészségügyi kezelési szerződés. 
Bemutatja a tartalmában, vagy jogágilag vegyes szerződéseket is, mint a közbeszerzési szerződés, a közszolgáltatási szerződés, a támogatási szerződés, és tárgyalja a de facto innominát szerződéseket, az ál-atipikus szerződéseket, a hibrid szerződéseket és a Ptk-ban részlegesen szabályozásra került atipikus szerződéseket is. 
A közel 600 oldalas munkában a hazai szakirodalom, valamint a hazai bírói gyakorlat, és az Európai Unió Bíróságának témába vágó döntései is részletes feldolgozásra kerülnek, így az nemcsak az egyetemi hallgatók, hanem az ilyen szerződésekkel foglalkozó gyakorló jogászok számára is hasznos segítség. 

Megrendelőlap - Kiadvány összesített
Megrendelőlap - Atipikus szerződések
Nem, köszönöm

Próbálja ki szolgáltatásainkat ingyenes hozzáférésünkkel!