Közlemények

Újabb piacvezető stratégiai partnerrel erősített a VASAS HC

Újabb piacvezető stratégiai partnerrel erősített a VASAS HC

2020.09.09
OPTEN VASAS HC néven kezdi meg szereplését az Erste Liga egyik legfiatalabb átlagéletkorú csapata a hétvégén induló bajnokságban. A káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum harmadik éve fogadhatja a felnőtt jégkorongliga tagjait, a folyamatos jelenlét az anyaegyesület utánpótlás játékosai számára is kellő motivációt ad. Ladányi Balázs vezetőedzőnek és a szakmai stábnak, valamint a csapat menedzsmentjének továbbra is az a célja, hogy a sportág tehetséges fiataljainak megadja a lehetőséget a bizonyításra, segítve ezzel a magyar jégkorong bázisának stabilitását.

Ősztől is lesz felnőtthoki a Vasas Jégcentrumban – így summázhatjuk az elmúlt hónapok történéseinek végeredményét. A Vasas HC csapata a 2018/19-es szezonban mutatkozott be a magyar bázisú Erste Ligában, a menedzsment akkor egy hároméves szakmai tervet fogalmazott meg, melynek középpontjában a fiatal magyar játékosok folyamatos versenyeztetése állt.
 

A 2019/20-as csonka idényt követően a csapatot működtető vállalkozás tulajdonosi szerkezete átalakult, többségi tulajdonosként – a világelitben szereplő magyar jégkorongsport, mint „brand” építésében és a méltó presztízsének megteremtésében elhivatott – Excellent Hungary Financing Fund Zrt  üzleti konzorcium vállal szerepet, míg a Vasas SC – amely a klub teljes utánpótlását menedzseli, valamint a Vasas Jégcentrumot üzemelteti – ezzel párhuzamosan sportszakmai megállapodást kötött a Vasas HC-val.

Az első két Erste Liga-szezonban a Schiller Autócsalád állt névadószponzorként a csapat mellett, ezúton is köszönjük támogatásukat és bizalmukat, egyben örülünk, hogy továbbra is partnereink között tudhatjuk.

A 2020/21-es szezontól az Opten Kft. segíti névadó szponzorként a Vasas HC munkáját.

„Az elmúlt években azt láthattuk, hogy a jégkorongsport folyamatosan fejlődik és egyre népszerűbb. Üzleti oldalról számos párhuzam van a sikeres cégek és a sikeres sportcsapat között: a sok munka, a folyamatos fejlődés, a csapatszellem, a küzdeni akarás és az akadályok legyőzése – fogalmazott Tóth Tamás, az Opten Kft. ügyvezetője. – A jelenlegi, egyáltalán nem könnyű egészségügyi és gazdasági helyzetben felelősséggel tartozunk azért, hogy a magyar emberek számára oly sok örömet adó sportegyesületek megkapják azt a támogatást, amire szükségük van a stabilitáshoz. A szakmai sikerekhez ugyanis elengedhetetlen a pénzügyi stabilitás által nyújtott alap. Céginformációs vállalkozásként napi szinten látjuk a közel 1 millió hazai vállalkozás eredményeit, de mostantól érdeklődve várjuk a csapat eredményeit is. Biztos vagyok benne, hogy az Opten Vasas HC a kiváló együttműködéssel számos sikert fog elérni és ezzel örömet szerez a szurkolók alkotta nagy családnak is.”

„A Vasas Sport Club elnökségének stratégiája, hogy valamennyi felnőtt csapatsportágához főtámogatót vagy többségi tulajdonost próbál megnyerni” – ezt már Szabó-Pap Gergely, a Vasas SC pénzügyekért felelős elnökhelyettese mondta a megállapodás kapcsán. – Szuper Levente korábbi többségi tulajdonos közreműködésével Janzsó Tamás és a hozzá kötődő cég vette át a Vasas HC-t, ennek köszönhetően indulhat a csapat az Erste Ligában. A kapcsolódás a felnőtt és az utánpótlás jégkorong között egy sportszakmai megállapodás keretében realizálódik. Az anyaegyesület számára továbbra is az utánpótlás teljes körű működtetése és menedzselése prioritás, amelyért teljes felelősséget vállalunk. Azt is fontos kiemelni, hogy a Vasas felnőtt- és utánpótlás csapatainak otthonául szolgáló állami létesítményt, a Vasas Jégcentrumot is az anyaegyesület vagyonkezeli, a létesítmény pedig emellett otthont ad még műkorcsolya-szakosztályunknak, és a Magyar Jégkorong Szövetség, valamint a Magyar Műkorcsolya Szövetség is igénybe veszi.”

Nagy kihívás előtt áll a csapat, soha nem tapasztalt körülmények mellett kell nap mint nap fenntartani a motivációt. A szakvezetésnek világosak a tervei a következő időszakra is:
„Továbbra is a fejlődés az elsődleges célunk a következő idényben is – mondta Ladányi Balázs, az Opten Vasas HC vezetőedzője, aki harmadik idényét kezdi a csapat élén (munkáját továbbra is Revák Zoltán segíti közvetlenül). – Ennek érdekében sikerült megtartanunk a tavalyi csapatunkat. Egy-két kivétellel mindenkivel leszerződtünk a jövő szezonra is és némileg sikerült megerősíteni a keretünket, valamint még további erősítés céljából várjuk két légiósunk érkezését. A felkészülésünk jól sikerült, a betervezett edzőmeccseinket lejátszottuk, levontuk a következtetéseket és a csapatunk készen áll a kezdésre. Nem foglalkozunk a körülményekkel, csak a munkára és a bajnoki rajtra koncentrálunk, amihez minden segítséget megkapunk a csapat új vezetésétől, régi és új támogatóinktól. Nagyon köszönjük ezt a támogatást.”

Az Opten Vasas HC szeptember 12-én, a MAC HKB Újbuda ellen kezdi meg szereplését az Erste Ligában (19:15, Tüskecsarnok), majd egy héttel később Győrben lesz a Titánok vendége.
icon_rendezveny icon_sajtoszoba icon_szakertoanyagok